Renstra dan ProkerStrategic Plan and Work Program

STRATEGIC PLAN AND WORK PROGRAM To achieve the vision and mission, Animal Husbandry-UB arrange a long-term program for the next 5 years, in a document of a Strategic Plan (Plan) Animal Husbandry - UB 2012 – 2017. Strategic Plan Animal Husbandry-UB refers to the 3 Pillars Ministry of National Education, Three Strategic Issues  Directorate General Higher Education Ministry of National Education and the Strategic Plan of UB 2011-2016. Three Pillars Strategic Plan Ministry of National Education:
  1. Equity and Expanding Access to Education.
  2. Improving the quality, Relevance, and Competitiveness.
  3. Strengthening Governance, Accountability and Public Imaging.
Three Strategic Issues  Directorate General Higher Education Ministry of Education contained in Document HELTS (Higher Education Long Term Strategy) 2003-2010, namely:
  1. National Competitiveness.
  2. Autonomy and Decentralization.
  3. Health Organizations.
The strategic plan of Animal Husbandry UB can be seen here: RENSTRA 2013-2017Untuk mewujudkan visi dan misi yang diemban, Fapet-UB menyusun program jangka panjang 5 tahun ke depan, dalam suatu dokumen Rencana Strategis (Renstra) Fapet-UB 2012 - 2017. Renstra Fapet-UB mengacu pada 3 Pilar Rencana Strategis Departemen Pendidikan Nasional, Tiga Isu Strategis Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi Departemen Pendidikan Nasional dan Rencana Strategis Universitas Brawijaya 2011–2016. Tiga Pilar Rencana Strategis Departemen Pendidikan Nasional:
  1. Pemerataan dan Perluasan Akses Pendidikan.
  2. Peningkatan mutu, Relevansi, dan Daya Saing.
  3. Penguatan Tata Kelola, Akuntabilitas dan Pencitraan Publik.
Tiga Isu Strategis Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi Departemen Pendidikan Nasional yang tertuang dalam Dokumen HELTS (Higher Education Long Term Strategy) 2003 - 2010, yaitu :
  1. Daya Saing Bangsa.
  2. Otonomi dan Desentralisasi.
  3. Kesehatan Organisasi.
Rencana strategis fakultas peternakan dapat diliha disini : RENSTRA 2013-2017